La Post-Producció


Després d’haver rodat la peça audiovisual arriba el moment de muntar-la. És el que anomenem procés de post-producció i que de vegades també inclou el muntatge de so i el retoc de color. En el nostre cas, utilitzarem la mateixa tauleta amb la que hem gravat per muntar el vídeo, gràcies a un programa d’edició que aquesta porta incorporada.

Què hem de tenir en compte per muntar?

  • So: a més de la imatge, hem de tenir en compte que el so de la presa que estem utilitzant també sigui bo. Mai tindrem una bona peça audiovisual si ambdós elements (el so i la imatge) no són bons
  • Transicions: podem afegir transicions (foses a negre o encadenats entre imatges) per simbolitzar el·lipsis temporals o per acabar i/o començar el nostre vídeo. Es tracta de recursos narratius molt utilitzats que estan disponibles a qualsevol programa d’edició.
  • Música: si volem reforçar certs valors narratius, la música pot ser un element molt útil en el nostre muntatge. Molts cops aquesta funciona com a emfatitzador de sentiments i pot donar valors que a la imatge restaven ocults. Si tenim un personatge sol i li posem una música trista, ens semblarà que el personatge està trist, encara que l’expressió de la seva cara no sigui massa significativa. Si per contra li posem una música alegre, aquella escena prendrà un altre aire i semblarà que aquest estigui content.