Material Didàctic


Aquí trobaràs tot el material necessari que fem servir als tallers del projecte Barcelona Aula Mòbil d’alfabetització audiovisual: el dossier pel professorat, plantilles d’storyboard, planificació de rodatges…

La voluntat del projecte Barcelona Aula Mòbil no és només fer un curt, simo apropar el llenguatge audiovisual a alumnes i professors per tal de formar espectadors crítics davant els audiovisuals que ens envolten en el nostre dia a dia. Així, en aquest apartat trobaràs les bases del llenguatge audiovisual i altres temes interessants que et serviran per dur a terme el projecte, però també en la teva rutina, i deixar de ser analfabets audiovisuals.

 

Què és l’Alfabetització Audiovisual?

L’Educació per a la Comunicació (EPC) o Educació en Matèria de Comunicació procura l’alfabetització audiovisual i multimèdia de la població. Els conceptes que es manegen normalment en l’àmbit “educomunicatiu” troben les seves arrels més remotes al començament del segle XX i presenten el seu major desenvolupament fa, almenys, quatre dècades. En una definició molt general, la EPC es planteja ensenyar a analitzar els missatges i, al mateix temps, ensenyar a desenvolupar destreses perquè els perceptors es converteixin en productors de comunicació, a partir del coneixement dels llenguatges, tècniques i formes d’explotació didàctica que mitjans i sistemes d’informació i comunicació faciliten.

Agustín García Matilla

Doctor en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid, on imparteix l’assignatura Teoria i Tècnica de la Informació Audiovisual en la Facultat de Ciències de la Informació.

_ _ _

Aquí trobaràs tot el material que fem servir als tallers del projecte Barcelona Aula Mòbil d’alfabetització audiovisual en versió descarregable: el dossier pel professorat, plantilles d’storyboard, planificació de rodatges…

Documents d’interés pel projecte

 

Altres documents del projecte