1200 alumnes i 50 professors han participat en la 2a edició de Barcelona Aula Mòbil


El projecte d’alfabetització audiovisual de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat pel CPAC, va concloure el passat dilluns 23 de març amb el lliurament de diplomes als centres participants per part del regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.

El projecte Barcelona Aula Mòbil va arribar a la seva fase final el passat dilluns 23 de març amb la jornada de cloenda, on 200 alumnes representants de 30 escoles de Barcelona van presentar els seus curts audiovisuals i van rebre el diploma que acredita la seva participació.

Cloenda Bcn Aula Mòbil 2014-15

Cloenda Bcn Aula Mòbil 2014-15

A l’acte celebrat al Mobile Worl Centre van assistir personalitats del món de l’audiovisual i l’educació. Entre ells cal destacar el regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy; la directora de  promoció educativa de l’IMEB, Marleny Colmenares; i els directors de la pel·lícula “Xtrems”, Abel Folk i Joan Riedweg. Tots plegats es van encarregar de dinamitzar la sessió animant als alumnes a continuar amb els seus projectes.

La jornada de dilluns al MWC només va ser l’acte final d’un projecte iniciat fa cinc mesos amb una formació en alfabetització audiovisual als professors dels centres participants. Un cop realitzada aquesta formació es van començar els tallers amb els alumnes en diversos grups de treball.

Des del gener el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC) ha treballat amb els centres educatius amb l’objectiu d’enfortir el contacte dels estudiants amb el món audiovisual, dotant-los d’eines i coneixements per poder fer el seu propi projecte. Aquesta aproximació al sector ha estat possible gràcies als tallers de creació dels curts, on alumnes de primària, secundària, aules d’acollida i escoles d’educació especial han deixat de banda el rol d’estudiant per convertir-se en càmeres, guionistes, actors i directors dels seus propis curtmetratges.

El Projecte Barcelona Aula Mòbil, iniciat per l’Institut d’Educació de Barcelona (IMEB), ha permès que 1200 alumnes, 50 professors i 30 centres educatius entressin en contacte amb un sector dinàmic i de futur com és el de l’audiovisual. No només per conèixer les bases del llenguatge audiovisual i esdevenir espectadors crítics, sinó també per experimentar la feina que hi ha al darrera i descobrir que els audiovisuals serveixen per molt més que entretenir. També poden educar.

 

Més informació:

www.bcnaulamobil.cat

www.cpac.cat

aulamobil@cpac.cat

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *